Καθαρισμός Στρωμάτων - Καναπέ - Σαλονιών

 
 

Καθαρισμός Στρωμάτων

 
 
Τα στρώματα μας φιλοξενούν ένα τεράστιο αριθμό ακάρεων και διάφορων άλλων παθογόνων μικροοργανισμών, υπεύθυνα για πολλές αλλεργίες και δερματικές παθήσεις.

Για το λόγο αυτό ο καθαρισμός στρωμάτων πρέπει να γίνεται αν είναι δυνατόν σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Τα ακάρεα τρέφονται με τα νεκρά επιδερμικά μας κύτταρα, τα οποία περνούν στο στρώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου και αναπτύσσονται από 5.000 έως και 15.000 ανά τετραγωνικό εκατοστό σε ένα στρώμα 5 χρόνων!

Ακόμα και ένας επιφανειακός ψεκασμός που δυστυχώς κάποιοι εφαρμόζουν, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συσσωρεύονται νεκρά και ζωντανά ακάρεα στο στρώμα μας, τα οποία αναπνέουμε σε κάθε μας κίνηση.

Τα ακάρεα λόγο του μικρού βάρους που έχουν, πέφτωντας με δύναμη στο στρώμα ή τινάζοντας τα κλινοσκεπάσματα έχουν τη δυνατότητα να αιωρούνται και να μεταφέρονται με τον αέρα σε όλο το σπίτι ακόμα και για περισσότερο από 10 λέπτα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για συμπτώματα όπως:
  • Αλλεργική ρινίτιδα
  • Συμπτώματα καταρροής, μπούκωμα, βήχα
  • Αλλεργικό, βρογχικό άσθμα
  • Φαγούρα
  • Βλεφαρίτιδα, επιπεφυκίτιδα

Ο καθαρισμός στρωμάτων γίνεται ως εξής:
Με ειδική σκούπα δόνησης- αναρρόφησης. Απομακρύνουμε ακάρεα και οτιδήποτε βλαβερό σε βάθος έως και 40 cm.Ψεκάζουμε και ξελεκιάζουμε το στρώμα με εξειδικευμένα προιόντα, βιοδιασπώμενα τελευταίας τεχνολογίας, με τα οποία εξολοθρεύουμε μικρόβια και βακτήρια όπως κλεμπσιέλλα, σταφυλόκοκκο, εντερόκοκκο, ψευδομονάδα, εσερίχια. Γίνεται πλύση με ειδικό μηχάνημα ψεκασμού αναρρόφησης απομακρύνοντας την υγρασία και πετυχαίνοντας γρήγορο στέγνωμα.Τέλος γίνεται απολύμανση και απόσμηση με εγκεκριμένα βιολογικά πάντα προιόντα.
 

Καθαρισμός Καναπέ - Σαλονιών

 
Ο χώρος του σαλονιού είναι μετά την κρεβατοκάμαρα, ο χώρος με το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο, λόγω την συνεχούς χρήσης του.

Για την απομάκρυνση των βλαβερών μικροοργανισμών που συσσωρεύονται, καλό είναι να γίνεται καθαρισμός των σαλονιών και των καναπέδων μας τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια αν όχι νωρίτερα!

Επίσης με τον καθαρισμό επιτυγχάνουμε την απομάκρυνση λεκέδων, συντηρώντας το σαλόνι μας σαν καινούργιο.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:
  • Απορρύπανση του εσωτερικού του σαλονιού
  • Ξελέκιασμα και πλύσιμο της υφασμάτινης επιφάνειας με οικολογικά βιοδιασπώμενα πάντα προιόντα με την τεχνολογία της μικροδιάσπασης (microsplitting) αφαιρώντας μόνιμους λεκέδες, χωρίς να μένουν κατάλοιπα απορρυπαντικού.
  • Απόσμιση και απολύμανση